Malin Steffen Berg - ByMalin-2.jpg

My reflective journal

This blog platform is mainly used for my tasks as a graphic design student at Noroff.

Search
  • Malin Steffen Berg

Koronapåske - 10 ting å gjøre hjemme når du ikke kan dra på hytta

Nå nærmer påska seg med stormskritt og du tenker kanskje at påska i år er ødelagt siden du ikke kan dra på hytta. Frykt ikke! Med noen få tiltak kan du feire påska hjemme som om du skulle vært på hytta.1. Skru av alle lys

Skru av absolutt alle lys og lat som om du er på hytta (dette gjelder spesielt de med hytte uten strøm). Man kan selvfølgelig skru av hovedsikringa, men det er ikke å anbefale med tanke på kjøleskap og fryser som bør stå på. Tenn mange stearinlys og gjerne av typen som går på batteri, da mange tente stearinlys kan påvirke inneklimaet.


Foto: Pixabay.com2. Fyr i ovnen

Hvis du er så heldig å ha vedovn kan du fyre i den for å få ekstra hyttestemning. Dersom du ikke har vedovn finnes det alternative løsninger. For eksempel har Netflix en video på 60 minutter som heter "Fireplace for your home". Hvis du ikke har Netflix finnes det mange varierte videoer på YouTube.


Foto: Pixabay.com3. Spill brettspill

Samle familien og spill brettspill sammen. De beste spillene for å komme i den ultimate hyttestemningen er selvfølgelig klassikerne Yatzy, Ludo og kortstokk. Har du ingen brettspill eller kortstokk kan du lage mye selv. For eksempel kan dere bruke penn og papir for å spille tre på rad eller fire på rad. Mitt favorittspill på hytta er "mil" (også kalt "mølle") som man lett lager selv ved hjelp av penn, papir og 18 spillebrikker. Spillereglene til mil finner du her: https://no.wikipedia.org/wiki/M%C3%B8lle_(brettspill)


Foto: Pixabay.com4. Lag varm kakao (eller annen varm drikke)

Ingenting er som en rykende fersk kopp med varm kakao med krem på. Man kan gå for den enkle versjonen med Rett i koppen, eller man kan lage den fra bunnen av med melk, kokesjokolade (eventuelt bakekakao) og sukker. Du kan også lage kaffe eller te dersom du foretrekker det i stedet for.


Foto: Pixabay.com5. Sett deg i solveggen

Her kommer det veldig an på hvor og hvordan du bor. Hvis du bor sånn som meg - ute på landet med store avstander mellom husene, så har du kanskje muligheten til å ta en liten tur bort fra huset. Pakk sekken med Solo, appelsin og Kvikk lunsj, spenn på deg skiene og finn en fin plass i sola.

Hvis du bor midt i byen i ei leilighet og er så heldig å ha balkong så kan du ta med deg alt av puter og pledd og lage deg en skikkelig koselig plass for å nyte påskesola. Hvis du har radio kan du ta med den for ekstra påskestemning. Kos deg med Solo, appelsin og Kvikk lunsj (eller annet påskegodt).

Har du ikke balkong kan du enten sitte inne ved et åpent vindu (eller lukket hvis det er kaldt ute), eller du kan ta deg en tur ut i parken eller marka dersom det er forsvarlig (lytt til myndighetene, og hold deg inne dersom det ikke er forsvarlig for deg å gå ut).


Foto: Pixabay.com6. Påskequiz

Kjør påskequiz med familien! La en i familien være quizmaster som får ansvaret for å lage spørsmål. Eventuelt kan dere bruke quizbøkene som kommer i for eksempel Hjemmet, Allers osv. Det blir ekstra gøy om det vanker en premie til vinneren!


Foto: Malin Steffen Berg7. Mal påskeegg

En koselig aktivitet for hele familien er å male påskeegg. Fest påskeeggene til fine silkebånd og heng de opp. Her kan man også finne på flere kreative aktiviteter, som å lage påskehare av dorullkjerne. Se på Pinterest for inspirasjon.


Foto: Pexels.com8. Les ei bok

Ingenting er som å sette seg godt til rette i godstolen med ei bok og bare la timene fly avgårde. Påska er i tillegg tiden for å lese krimbøker. Er bokhandelen eller biblioteket stengt? Da kan du lese en e-bok på nettbrettet i stedet.


Foto: Pixabay.com9. Krimserier på TV

I påska er det mange TV-kanaler som sender ulike krimserier. Se krimserier på TV og se om noen av dere klarer å løse krimgåten.


Foto: Pixabay.com10. Leting etter påskeegg

Er dere heldige kommer påskeharen på besøk til akkurat din familie denne påska, og da kan dere lete etter påskeegg i forskjellige farger enten inne eller ute (påskeharen ser an hvor du bor og hvordan været er akkurat den dagen). Nyt en deilig påskefrokost med påskeegg og annet godt sammen med familien. (PS. Det kan hende noen voksne i familien må gi påskeharen en hjelpende hånd, da påskeharen er veldig opptatt i påska).
Jeg håper dette kan være til inspirasjon for mange denne påska, og at alle tar hensyn til regelen om å ikke dra på hytta. Gled deg heller til neste påske når du etter all sannsynlighet kan dra på hytta. Ta vare på hverandre, vask hendene ofte og prøv å gjør påska så hyggelig som mulig - hjemme.
0 comments